Sunday, January 30, 2011

Pega

(no)
Har fått spørsmål, utenfor bloggen, om hva det var som var i kjelen i bildeserien det var linket til i bloggposten Mesitas del Colegio. Og svaret på det er ris, brent ris. Her kalles dette, som du kanskje allerede har skjønt, for pega og er ganske populært. I Norge anses dette for en mislykket koking av ris, men vi steker gjerne ris som er til overs fra dagen før. Jeg har ikke smakt på det, har smakt stekt ris i Norge, og får som regel mer enn nok ris på tallerken.

(en)
Have received a question about what the content of the sauce pan in the photos which were linked to from the post Mesitas del Colegio. And the answer to that is rice, burned rice. Here it's called, as you already may have guessed, pega and is quite popular. In Norway this is considered a failed attempt of cooking rice but we roast leftovers of rice from the day before. I have not tasted it, have tasted fried rice before, because I usually get more rice then I can possibly eat.

No comments:

Post a Comment